1 min

Deze week zou Apple een grote inruilactie opstarten. Mensen kunnen hun oude iPhone ruilen voor een korting op een iPhone 5C of iPhone 5S. De actie zou op 8 mei van start gaan en georganiseerd worden voor Apple Stores. Het is nu echter niet duidelijk of de actie wereldwijd zal plaatsvinden.

Op basis van anonieme bronnen heeft 9to5Mac vernomen dat Apple deze week een grote inruilactie zal opstarten. Mensen kunnen hun oude iPhone inruilen voor de iPhone 5C (review) of iPhone 5S (review), voor een gereduceerd bedrag. Hoe groot de korting is, zal nog moeten blijken.

Apple zal op deze manier meer iPhones willen verkopen in het lastige tweede kwartaal. Normaliter vallen de verkoopcijfers in dit kwartaal lager uit dan in het eerste kwartaal van het jaar. Apple zou volgens de bronnen nog meer plannen hebben om de verkoop van de iPhone op te krikken.

Het is nog onduidelijk of de Apple Stores in Amsterdam en Haarlem ook mee zullen doen aan deze actie. Daarover zal later deze week ongetwijfeld duidelijkheid komen, want de actie zou op 8 mei afgetrapt worden. Het is tevens onduidelijk hoe lang de actie zal lopen.