Apple lanceert ieder jaar een nieuwe iPhone. Ervoor zorgen dat je altijd de nieuwste iPhone hebt is dan ook een dure aangelegenheid. Gelukkig brengt het merk nu de mogelijkheid om je oude iPhone in te leveren voor korting naar Groot-Brittannië en binnenkort ook naar de rest van Europa.

In Amerika is het sinds augustus mogelijk om je oude iPhone in te leveren bij de Apple Store om korting te krijgen op je nieuwe iPhone. Op deze manier ben je niet iedere keer de volle mep kwijt bij het aanschaffen van de nieuwste iPhone. Met deze dienst probeert Apple het aantal verkochte iPhones via de eigen winkel flink uit te breiden.

Volgens een betrouwbare bron van 9to5Mac is Apple nu bezig met het geven van trainingen in een klein aantal Apple Stores in Groot-Brittannië. Binnen enkele weken moeten er trainingen zijn gegeven in alle Apple Stores van het land en vervolgens moet de dienst op korte termijn gelanceerd worden.

Apple heeft voor Groot-Brittannië gekozen, omdat dit land buiten de Verenigde Staten de meeste Apple Stores huisvest. Ook behoort het land altijd tot een van de eerste landen waarin de nieuwe producten van Apple worden gelanceerd. De bron van 9to5Mac geeft overigens aan dat Apple ook op korte termijn van plan is om in andere Europese landen met de training te beginnen.

De ingeleverde iPhones zullen gerecycled worden. Hoeveel je terugkrijgt voor je oude apparaat is afhankelijk van het type iPhone, beschadigingen en de kwaliteit van het scherm. Voor je oude telefoon krijg je vervolgens een tegoedbon die gebruikt kan worden bij het kopen van een nieuwe iPhone.

Voor je oude telefoon krijg je een net bedrag terug via Apple’s programma, hoewel andere bedrijven betere prijzen betalen voor je oude iPhone. Het feit dat je direct je iPhone kunt inwisselen en de nieuwe mee naar huis kunt nemen blijkt echter voor veel mensen zo handig te zijn, dat ze met minder geld voor hun oude toestel genoeg nemen.