1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google Maps heeft zijn offline-navigatie feature nu ook beschikbaar gemaakt op iOS. Gebruikers kunnen op iOS nu ook gebieden opslaan op hun telefoon zodat ze daar later offline doorheen kunnen navigeren. Het grote voordeel hierbij is dat je mobiele dataverbinding dus gespaard blijft tijdens het navigeren en je de gebieden via een WiFi-verbinding kan downloaden.

Het offline navigeren binnen Google Maps was eerder al beschikbaar gekomen op Android, maar is nu dus ook op iOS beschikbaar. Offline navigeren is een feature waar andere bedrijven al jaren op inzetten, bijvoorbeeld de TomTom-applicaties, maar ook Here Maps van het voormalige Nokia.

Behalve de kaarten download Google Maps ook contactinformatie van bedrijven die in de regio zitten, zodat je ook die offline kan opzoeken. Op dit moment werkt navigeren alleen nog met de auto, voor navigatie met de voet en de fiets moet men nog even geduld hebben. Deze vorm van offline navigeren komt pas later beschikbaar.

In vergelijking met Here Maps dat voorheen van Nokia was en nu van Audi, BMW en Daimler is Google Maps niet zo goed. Bij Google kan je alleen een beperkt gebied downloaden dat maximaal kleiner is dan Amsterdam, terwijl je bij Here Maps het hele land in een keer kan downloaden.