Samsung komt volgens Koreaanse media in augustus met een duurdere variant van de Galaxy S5. Met deze smartphone wil het Zuid-Koreaanse bedrijf concurrent Apple de wind uit de zeilen nemen. Apple komt vermoedelijk in september met de iPhone 6.

Geruchten over een duurdere versie van de Galaxy S5 (review) gaan al lange tijd. Het toestel zou bijvoorbeeld voorzien zijn van een metalen behuizing en een Quad HD-scherm. Vaak werd deze smartphone aangeduid met de namen Galaxy S5 Prime of Galaxy F, maar de Koreaanse media houden het nu op Galaxy S5 Alpha, al is dat misschien een interne codenaam.

Hoe dan ook, Samsung zou de smartphone binnenkort uit willen brengen om Apple een hak te zetten. Apple brengt de iPhone 6 vermoedelijk in september op de markt. Tegen die tijd zou de Galaxy S5 Alpha al ruimschoots op voorraad moeten zijn.

Op dit moment is het moeilijk te verifiëren of de beweringen van de Koreaanse bronnen waarheid betreffen. Het zou echter niet onlogisch zijn als Samsung ervoor wil zorgen dat het animo rondom de iPhone 6 de kop wordt ingedrukt.