Pete Lau van OnePlus heeft in een interview onthuld hoe het kan dat de OnePlus One zo goedkoop is in vergelijking met topmodellen van andere fabrikanten. OnePlus’ eerste smartphone kost minder dan de helft van wat de concurrentie voor soortgelijke hardware vraagt.

De OnePlus One gaat in Europa voor 269 euro over de toonbank. Dat terwijl er hardware in het toestel zit die grotendeels overeen komt of zelfs beter is dan onderdelen die ook in de HTC One M8 (review), Samsung Galaxy S5 (review) en Sony Xperia Z2 zitten.

We noemen bijvoorbeeld een Snapdragon 801-chipset, terwijl er ook 3GB werkgeheugen en 16 of 64GB opslagruimte is. De afmeting van het Full HD-scherm is met 5,5 inch ook niet bescheiden. De prijzen van de topmodellen van HTC, Samsung en Sony liggen rond de 600 euro.

Dat is een aanzienlijk verschil en desgevraagd onthult CEO Pete Lau hoe dat kan. OnePlus steekt geen geld in de marketing van het toestel, maar vertrouwt op mond-op-mond-reclame. "We verkopen de telefoon tegen productiekosten. We kunnen dat door onze kosten anders te balanceren, waarvan de consument ervan profiteert. We stoppen ons geld niet in marketing, maar richten op een online strategie met een toegewijde community. Daarnaast verkopen we de OnePlus One alleen online."