1 min

De makers van de Chinese OnePlus One-smartphone zijn uitblinkers in het bedenken van manieren waarop hun smartphone moeilijk te verkrijgen is. Het bedrijf begon met een systeem waarbij de smartphone alleen op uitnodiging verkrijgbaar was, daarna volgde er steeds vaker een dag waarop de smartphone zonder uitnodiging te koop was, nu zal de smartphone elke dinsdag zonder uitnodiging te koop zijn.

De OnePlus One is een unieke smartphone, de makers hebben zoveel mogelijk high-end onderdelen in een smartphone gestopt en vervolgens de vraagprijs zo laag mogelijk gehouden. Het bedrijf investeert vrijwel niet in marketing en moet het echt hebben van mond tot mond-reclame. Het weet echter wel heel slim de aandacht te pakken door te werken met een uitnodigingssysteem om het toestel te kunnen bestellen.

Vlak na de lancering was de OnePlus One (review) echt vergelijkbaar met de high-end toestellen van dat moment. Het kon prima mee met de HTC One (M8), LG G3, Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 en Z3. Er was echter een groot verschil waar al deze toestellen een prijskaartje hadden tussen de 500 en 700 euro kost de OnePlus One slechts 269 euro of 299 euro voor respectievelijk de 16GB of 64GB-versie.

Nu kiest het bedrijf ervoor om het toestel voortaan elke dinsdag vrij beschikbaar te maken zonder uitnodiging. Later dit jaar wordt de opvolger van de OnePlus One verwacht en zal het bedrijf ongetwijfeld weer met een streng uitnodigingssysteem gaan komen.