1 min

Samsung zal in juni een persevenement rondom tablets organiseren. Het is vrijwel zeker dat de Koreaanse fabrikant dan op de proppen komt met de Galaxy Tab S, een tablet met een AMOLED-scherm.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Samsung het evenement zal houden, maar dat zal vermoedelijk op 12 juni zijn. J.K. Shin, CEO van Samsung, geeft dat in een interview namelijk aan. Het evenement vindt plaats in New York.

Er zijn er veel details rondom de nieuwe tablet van Samsung uitgelekt. Voor het eerst sinds jaren kiest Samsung er weer eens voor om een tablet met een AMOLED-scherm op de markt te brengen. Momenteel worden de AMOLED-schermen voornamelijk gebruikt in Galaxy-smartphones.

De Galaxy Tab S komt vermoedelijk in twee formaten op de markt, consumenten krijgen de keuze uit varianten met schermen van 8,4 en 10,5 inch. In beide gevallen bedraagt de schermresolutie 2560 bij 1600 pixels. Het uiterlijk is een samensmelting van de Galaxy S5 (review) en de Galaxy NotePro (review).

Update (14:03):
Inmiddels heeft Samsung uitnodigingen verspreid en is duidelijk dat het evenement inderdaad op 12 juni zal plaatsvinden.