PayPal opent strijd met Google Wallet-concurrent

Google heeft deze week pas goed en wel Google Wallet gelanceerd maar heeft er nu al een concurrent bij in de vorm van PayPal. Dit betalingsbedrijf gaat namelijk ook offline betalingen introduceren.

PayPal opent strijd met Google Wallet-concurrentIn principe werkt de nieuwe dienst van PayPal exact hetzelfde als Google Wallet. Je maakt gebruik van je smartphone om de een betaling te doen. Echter biedt PayPal een extraatje in de vorm van een speciale PayPal-kaart. Deze kaart is de ideale uitkomst wanneer je niet in het bezit bent van een smartphone. Met de kaart kan je dus dezelfde handelingen verrichten als met een smartphone en PayPal-applicatie, een soort pinpas dus.

Wanneer je met de PayPal-applicatie werkt kan je in de winkel een product scannen om zo op de hoogte gebracht te worden over bijvoorbeeld de prijs, voorraad en specificaties. Vervolgens kan je met deze zelfde applicatie de betaling kan doen. In theorie zou dit kunnen betekenen dat men ook niet meer in de rij bij de kassa hoeft te staan. Uiteraard moeten winkels hiervoor wel voorzien worden van een soort controle mogelijkheid om te zien of men heeft betaald.

Momenteel is de dienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Dit geldt overigens ook voor Google Wallet wanneer beide diensten naar Europa en de rest van de wereld zullen komen is nog onbekend.

Bron:WebWereld