2min Devices

Apple test samen met EA kortingscodes voor in-app aankopen

Apple lijkt de kortingscodes voor de App Store te gaan uitbreiden, momenteel test het bedrijf samen met Electronic Arts (EA) kortingscodes die ook werken voor in-app aankopen. De huidige kortingscodes werken alleen om een volledige app aan te schaffen, de codes die EA nu gebruikt maken het mogelijk om "goud" te krijgen in de game Real Racing 3 ter waarde van 2 dollar.

Tot op heden was het alleen mogelijk om kortingscodes weg te geven waarmee de volledige app is te downloaden. Ontwikkelaars van apps gebruiken deze codes vaak om een app te promoten of te laten testen door gebruikers en de media. Apple lijkt nu de mogelijkheid te willen gaan bieden om ook in-app aankopen beschikbaar te stellen via kortingscodes. Op Twitter zijn twee screenshots verschenen waarin dit duidelijk te zien is. Apple lijkt samen met EA te werken om de nieuwe functionaliteit te testen, gebruikers die een kortingscode krijgen van EA hebben we mogelijkheid om deze in te wisselen voor 2 dollar aan goud in de game Real Racing 3.

Apple test samen met EA kortingscodes voor in-app aankopen Apple test samen met EA kortingscodes voor in-app aankopen

Mocht de gebruiker de app Real Racing 3 nog niet hebben geïnstalleerd dan verschijnt er een melding dat bij het inwisselen van de kortingscode de app ook meteen zal worden geïnstalleerd. Hieruit blijkt dat het niet gaat om een kortingscode-systeem van EA zelf maar van Apple.

Momenteel werkt het inwisselen van kortingscodes alleen in de Verenigde Staten, als wij de desbetreffende website bezoeken krijgen we namelijk een melding dat we uit het verkeerde land komen. Of en wanneer Apple het nieuwe kortingscode-systeem wereldwijd gaat uitrollen en beschikbaar maken voor ontwikkelaars is onduidelijk. Het ligt voor de hand dat Apple het komende maand zal aankondigen tijdens de World Wide Developers Conference (WWDC), waar waarschijnlijk ook iOS 8 zal worden gepresenteerd.

Bron:Twitter