Er is een afbeelding uitgelekt van een nieuw Samsung-product, de nieuwe Samsung Galaxy Tab S2-tablet. De Galaxy Tab S-serie is sinds vorig jaar de nieuwe high-end tabletserie van Samsung. Op basis van de uitgelekte afbeelding kunnen we constateren dat Samsung ook op tabletgebied de nodige veranderingen gaat doorvoeren, zowel qua behuizing als qua schermverhouding.

Er gaan al geruime tijd geruchten over de komst van de Galaxy Tab S2, maar dat is ook niet zo vreemd bij high-end Samsung-producten. Nu er een afbeelding is uitgelekt worden de geruchten ook ineens een stuk concreter. Vorig jaar bracht Samsung de Galaxy Tab S 10.5 (review) en Galaxy Tab S 8.4 uit. De Galaxy Tab S2 zet de lijn van de serie weliswaar door maar voegt ook de nodige aanpassingen door die Samsung onder andere met de Samsung Galaxy S6 (review) heeft ingezet.

De belangrijkste aanpassing is misschien wel de schermverhouding, Samsung produceert sinds 2010 tablets met een schermverhouding van 16 staat tot 9. Grote concurrent Apple werkt sinds de eerste iPad met de schermverhouding 4 staat tot 3. Samsung lijkt na vijf jaar over te gaan stappen op dezelfde schermverhouding als Apple, waarschijnlijk omdat de iPad nog steeds oppermachtig is op de tabletmarkt.

Andere aanpassingen die Samsung doorvoert is de tablet voorzien van een metalen rand en mogelijk een voor- en achterkant van glas, al is dat nog niet uit de afbeelding op te maken. Het zou zomaar kunnen dat Samsung vasthoudt aan het plastic, al ligt dat niet voor de hand aangezien het hier gaat om een high-end product, nu Samsung met de Galaxy S6 is overgestapt gaan gebruikers dat ook verwachten bij andere high-end producten. Verder lijkt de tablet ook een stuk dunner te zijn geworden er gaan geruchten over 5,8 of 5,9 millimeter.

Tot slot is het schermformaat ook aangepast, vorig jaar koos Samsung voor een scherm van 10,5 en 8,4 inch. Nu zou Samsung kiezen voor 9,7 en 8 inch. Verder zou Samsung de schermresolutie willen opvoeren naar 20148 x 1536 pixels. Aan de binnenkant kiest het bedrijf vrijwel zeker voor een eigen Exynos-chip van eigen makelijk, mogelijk dezelfde als in de Galaxy S6, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Verder worden de tablets naar verluidt voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterzijde en 2,1 megapixel aan de voorzijde.