Intel wil technologie gaan bieden die het mogelijk maakt om computers volledig draadloos te maken. Connecties voor beeld, data en stroomvoorziening worden draadloos. De eerste volledig draadloze systemen met Intel’s technologie zullen in 2016 op de markt komen, meldt PC Advisor.

Natuurlijk kennen we al wel draadloze computers zoals smartphones, tablets en laptops. Die systemen moeten doorgaans opgeladen worden met een kabel. Intel wil Skylake, de opvolger van de Broadwell-processor, voorzien van WiGig-ondersteuning die voor een draadloos systeem moet zorgen.

WiGig is een toekomstige WiFi-standaard met een theoretische snelheid van maximaal 7Gb/s, wat aanzienlijk sneller is dan de 1,3 Gb/s die de nog nagelnieuwe 802.11ac-standaard biedt. Daarmee moet WiGig snel genoeg zijn om verbindingen zoals HDMI en DisplayPort te vervangen, terwijl ook accessoires zoals muizen en toetsenborden via de standaard verbinding moeten kunnen maken.

Belangrijker is misschien nog wel dat Intel modules voor draadloos opladen aan Skylake wil toevoegen, zodat systemen zonder tussenkomst van een kabel hun accu kunnen opladen. Intel richt op een overdracht van minimaal 20 Watt. Tijdens een demonstratie op de Computex-beurs liet Intel zien dat het dit al werkend heeft op laptops.