Intel zou momenteel de mogelijkheid bekijken om draadloos opladen beschikbaar te maken in enkele ultrabook modellen die in 2013 op de markt verschijnen. Hiermee zou het mogelijk worden om je smartphone draadloos op te laden als die in de buurt van je Ultrabook komt.

Draadloos opladen is de volgende high-tech functionaliteit die we de komende jaren zullen gaan omarmen. Echter wordt er op dit moment vooral nog over gesproken en zijn er nog geen smartphone die er al daadwerkelijk gebruik van kunnen maken.

Alleen de Samsung Galaxy S III beschikt over de mogelijkheid om draadloos te worden opgeladen. Het enige probleem is dat je daarvoor een accessoire moet kopen die de stroom levert aan het toestel en die accessoire is nog niet beschikbaar. Ten tijden van de lancering kon Samsung ons vertellen dat deze accessoire nog niet klaar was en dat zij hoopte deze na de zomer op de markt te kunnen brengen.

Intel onderzoekt nu dus ook of het draadloos opladen op de markt kan brengen. Het zou plannen hebben om een eigen draadloze oplaad technologie in enkele Ultrabooks te stoppen in de tweede helft van 2013. Intel’s technologie draagt de naam Wireless Resonant Energy Link (WREL).

De hardware die hiervoor nodig is zal dan in een ultrabook worden ingebouwd en worden geleverd met bijbehorende software. Smartphones met een speciale behuizing die geschikt is voor WREL kan dan worden opgeladen als deze dicht in buurt van de ultrabook is.

De ultrabook software zou de smarthpone dan automatisch herkennen en kunnen opladen. Waarschijnlijk biedt de software dan de mogelijkheid om te bepalen welke smartphones er wel of niet mogen worden opgeladen. Of indien de batterij van de ultrabook ook bijna leeg om geen enkele smartphone meer op te laden.

Op dit moment zou Intel slechts plannen hebben om deze techniek op slechts enkele ultrabooks toe te passen in de tweede helft van 2013. We hoeven dus nog niet te rekenen op een zeer brede beschikbaarheid. Ook moeten er dan nog smartphone verschijnen die geschikt zijn voor Intel’s WREL.