1 min

De lader die Apple in Europa bij de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S heeft geleverd, kan oververhit raken. Dat maakte Apple vanmorgen bekend. Er is een procedure in het leven geroepen om de laders kosteloos om te ruilen.

Tussen 2009 en 2012 heeft Apple laders meegeleverd en los verkocht die oververhit kunnen raken en daardoor brandgevaarlijk zijn. Mensen die dergelijke laders bezitten, kunnen ze kosteloos omruilen. Op de betrokken laders staat het typenummer A1300 vermeld. Het is onduidelijk of er ook werkelijk gevallen zijn van laders die vlam gevat hebben.

Laders met typenummer A1400 zijn niet onderhevig aan het probleem. Deze laders worden meegeleverd met nieuwe iPhones. Als je een lader met het A1300-typenummer in je bezit hebt, wordt aangeraden deze niet meer te gebruiken.

De lader is gratis om te ruilen voor een A1400-adapter bij een Apple Store, Premium Reseller en vanaf 18 juni ook bij winkels van Telfort, T-Mobile en Vodafone. Apple registreert het serienummer van je iPhone bij de vervanging, neem je toestel dus mee.