1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sommige iPhone 5-modellen komen in aanmerking voor een procedure waarbij Apple de accu gratis vervangt. Apple heeft hiervoor een officieel programma opgezet, omdat bleek dat een deel van de iPhone 5-exemplaren voorzien is van een accu die tekortschiet.

Als je een iPhone 5 in het bezit hebt, kan je op de website van Apple bekijken of jouw exemplaar in aanmerking komt voor de gratis procedure. Daartoe moet je het serienummer van het toestel invoeren, waarna Apple nagaat of het een getroffen model betreft.

Indien dat het geval is, kan je vanaf aanstaande vrijdag bij Apple of een partner terecht. Je moet er dan voor zorgen dat je een backup van je toestel hebt gemaakt, data is verwijderd en dat je Find my iPhone hebt uitgeschakeld. Techzine raadt aan dit laatste pas op locatie te doen, mocht je het toestel onverhoopt kwijtraken.

Volgens Apple heeft slechts een klein deel van de modellen te maken met problemen. Het gaat om exemplaren die tussen september 2012 en januari 2013 in de winkelschappen lagen.