In een nieuwe video -bedoeld voor ontwikkelaars- licht Google de benadering voor Android Wear toe. Er wordt meermaals benadrukt dat ontwikkelaars goed moeten nadenken over de interface vanwege het kleinere scherm. Ook wordt Google toegelicht waarom het zelf bepaalde keuzes maakte bij de inrichting van het besturingssysteem.

Google zal Android Wear waarschijnlijk tijdens de Google I/O-beurs later deze maand verder toelichten, maar geeft nu alvast een voorschot. Bij monde van Timothy Jordan wordt Android Wear uitgelegd aan ontwikkelaars. Jordan benadrukt dat zij het platform anders moeten benaderen dan een smartphone, omdat een smartwatch ook anders gebruikt wordt.

Zo legt Jordan bijvoorbeeld uit dat Google er niet voor kiest om iconen voor apps op het scherm te tonen, simpelweg omdat een lange lijst met iconen op een klein scherm niet goed werkt: het kost teveel tijd om een app te vinden. Een app wordt met de stem opgestart en een Android Wear-product probeert te raden wat de gebruiker wil weten.

Jordan benadrukt ook dat ontwikkelaars niks hoeven te doen om geavanceerde notificaties vanuit hun apps weer te laten geven op het horloge. Ontwikkelaars kunnen de notificaties uitbreiden door ze te laten combineren, de mogelijkheid te geven om te reageren of om een enkele notificatie uit meerdere pagina’s te laten bestaan.