Microsoft presenteerde vorige maand de Surface Pro 3, een nieuwe Surface-tablet voor de professionele gebruiker. Deze werd gepresenteerd op een evenement in New York, waarbij de verwachting was dat Microsoft ook een Surface mini zou presenteren. Dat laatst gebeurde echter niet, er werd geen woord over gerept, toch blijkt nu dat de Surface mini wel bestaat of heeft bestaan, er zijn vermeldingen van gevonden in de handleiding van de Surface Pro 3.

De Surface Mini is nog in ontwikkeling of is in ontwikkeling geweest bij Microsoft. Gezien het feit dat Surface mini ook wordt genoemd in de handleiding van de Surface Pro 3 is de kleine Surface-variant ook in een vergevorderd stadium.

De vraag is waarom Microsoft het product nog niet heeft gepresenteerd. Zijn er wellicht productieproblemen met de kleinere Surface? Of wellicht heeft Microsoft op het laatst moment besloten om de tablet niet op de markt te brengen, een verhaal dat in het geruchtencircuit de ronde doet.

Satya Nadella en Stephen Elop, respectievelijk de CEO van Microsoft en voormalig CEO van Nokia en nu verantwoordelijk voor de smartphones en tablets zouden op het laatste moment de Surface mini hebben geannuleerd. Nu er duidelijke verwijzingen zijn gevonden naar het bestaan van de Surface mini zal Microsoft mogelijk snel met een verklaring naar buiten komen.

De Microsoft Surface Pro 3 is in de Verenigde Staten sinds vandaag te koop, in Nederland en België moet men nog wachten tot 31 augustus. De Surface 2 en Surface Pro 2 zijn wel te verkrijgen.