1 min

De langverwachte iPhone 6 wordt volgens interne bronnen van Chinese media op vrijdag 19 september uitgebracht. Deze datum is al vaker langsgekomen in eerdere geruchten en lijkt steeds zekerder te worden.

Apple lanceert de nieuwe iPhones doorgaans op een vrijdag, wat het gerucht al wat geloofwaardigheid geeft. Eerder werd al duidelijk dat medewerkers van de Apple Stores rond die datum geen vakantie kunnen krijgen. Ook meldde de Duitse telecomprovider Duetsche Telekom deze datum.

Ook melden de Chinese media al prijzen van de nieuwe smartphone, waarbij het vermoedelijk om het model met een scherm van 4,7 inch gaat. Een 32GB-versie zou in China 5288 yuan kosten, dat is omgerekend ongeveer 625 euro. De 64GB-versie kost omgerekend 740 euro. De iPhone 5S is er ook met 16GB, maar wellicht wordt deze capaciteit geschrapt.

Apple zal de prijzen waarschijnlijk wel nog aanpassen aan de markt, maar we weten nu waar we ongeveer aan kunnen denken. In vergelijking met andere markten liggen de prijzen in China wat hoger. Welk lot de iPhone 6 met 5,5 inch-scherm zal ondergaan wordt niet gemeld.