Volgens de Amerikaanse website MacRumors zal Apple pas in oktober de nieuwe iPhone 6 op de markt brengen, op 14 oktober om precies te zijn. De presentatie van de nieuwe iPhone 6 moet plaatsvinden op 16 september, een maand voor de lancering. MacRumors laat weten een bron gesproken te hebben die een interne Apple Retail bijeenkomst heeft bijgewoond.

Als Apple er inderdaad voor kiest om de iPhone 6 pas halverwege oktober op de markt te brengen, dan betekent dat voor de Benelux dat de iPhone 6 waarschijnlijk pas eind oktober of begin november in de winkels zal liggen. Over het algemeen kiest Apple ervoor om de iPhone 6 eerst in een select aantal landen uit te brengen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en een week of twee later in andere landen waaronder Nederland en België.

Opvallend is wel dat Apple de iPhone 6 op een dinsdag gaat lanceren terwijl het dit normaliter altijd op een vrijdag doet. Nu is dat natuurlijk goed mogelijk, maar Apple is een bedrijf met nogal veel tradities, waardoor we dit bericht toch maar met een korreltje zou nemen. De bron wist overigens niet te vertellen of Apple de iPhone 6 dan ook meteen in twee formaten op de markt brengt.