1 min

De camera in de Samsung Galaxy Note 4 blijft de gemoederen maar bezighouden. Ditmaal wordt beweerd dat de phablet is voorzien van een camera die foto’s maakt in 12 megapixel en optische stabilisatie ondersteunt.

We hebben in de afgelopen maanden al eens gehoord dat de Galaxy Note 4 wordt uitgerust met een camera die foto’s in 16 megapixel schiet, maar ook een resolutie van 20 megapixel is al eens de revue gepasseerd. Nu gaan er juist weer geruchten over een lagere resolutie van 12 megapixel en ondersteuning van optische stabilisatie.

Met behulp van optische stabilisatie wordt het voor een smartphone mogelijk om bij het maken van foto’s en video’s beter te reageren op kleine bewegingen. Samsung rust smartphones hier zelden mee uit, maar zou daar volgens Koreaanse media verandering in brengen met de Galaxy Note 4, zij baseren zich op bronnen vanuit de industrie.

Samsung had in eerste instantie een 20 megapixel-camera willen hebben, maar omdat de Galaxy Note 4 zo dun als mogelijk moet worden is gekozen voor een lagere resolutie. Op de voorkant zou Samsung een sensor met 3,7 megapixels plaatsen.

De Samsung Galaxy Note 4 ligt vermoedelijk vanaf 25 september in de winkelschappen.