Vanaf vandaag is de Nokia Lumia 635 in de winkelschappen te vinden. De Windows Phone brengt ondersteuning van 4G-netwerken naar een nieuw prijspeil, want de adviesprijs bedraagt 179 euro.

Nokia is zelf van mening dat de Lumia 635 het beste budgettoestel met 4G-ondersteuning is. Dat kan kloppen, want ondersteuning voor deze netwerken is nog niet bepaald gemeengoed bij toestellen van maximaal 200 euro.

Met Windows Phone 8.1 (review) aan boord is de Lumia 635 volledig bij de tijd. Verder beschikt het toestel over een scherm van 4,5 inch, waarop 480 bij 854 pixels worden getoond. Verder is er 512MB werkgeheugen, 8GB opslagruimte en ondersteuning voor een microSD-kaartje.

Het rekenwerk wordt verricht door een Snapdragon 400-chipset, om foto’s te maken is er een 5 megapixel-camera op de achterzijde. De Lumia 635 ontbeert een flitser en camera op de voorzijde.

De Lumia 635 is enkel verkrijgbaar met een zwarte behuizing, welke wel verwisselbaar is. Kopers mogen dankzij een promotieactie bovendien kiezen voor een cover in de kleuren geel, groen of oranje.