Softwaregigant Microsoft heeft een nieuwe smartphone aangekondigd. Het gaat om de Microsoft Lumia 535, welke -zoals de naam al doet vermoeden- niet meer is voorzien van Nokia’s merknaam. Het toestel beschikt over een scherm van 5 inch.

De Microsoft Lumia 535 is uitgerust met een groot scherm. Met een qHD-resolutie van 540 bij 960 pixels en een grootte van 5 inch bedraagt de pixeldichtheid van het scherm 220 pixels per inch, wat vandaag de dag niet erg hoog is. De Lumia 535 is intern voorzien van een Snapdragon 200-chipset en 1GB werkgeheugen.

Ook is er 8GB opslagruimte en ondersteuning voor een microSD-kaartje. De accucapaciteit bedraagt 1905 mAh. Opmerkelijk is de camera op de voorkant, deze heeft een resolutie van 5 megapixel en een groothoeklens. De camera op de achterkant houdt het eveneens op 5 megapixel en heeft een flitser.

Ondersteuning voor 4G heeft Microsoft achterwege gelaten, wel is er een optie voor een variant met ondersteuning voor twee simkaarten. Het toestel wordt in zes kleuren aangeboden: cyaanblauw, donkergrijs, groen, oranje, wit en zwart.

De Lumia 535 zal nog deze maand te koop zijn. Microsoft geeft aan dat de prijs 110 euro is, maar daar moeten nog wel heffingen bij opgeteld worden. De adviesprijs zal zodoende vermoedelijk rond de 135 euro liggen.