Gisteren beweerde de Japanse zakenkrant Nikkei vanuit de productieketen te hebben vernomen dat de veelvuldig getoonde dummy-modellen van de iPhone 6 geen goede weergave geven van het uiteindelijke ontwerp. Vandaag lijkt het erop dat het definitieve frontje is uitgelekt.

Op foto’s zijn een witte en zwarte voorkant zichtbaar. Het meest opvallende detail is dat het paneel naar de zijdes toe is afgerond. Dat komt overeen met hetgeen Nikkei gisteren beweerde: het scherm loopt perfect over in de ronde zijdes van de iPhone 6.

De ronde zijdes kunnen ervoor zorgen dat de toename in omvang minder problemen met zich meebrengen bij het vasthouden van de smartphone. Het paneel biedt ruimte voor een scherm van 4,7 inch, deze schermafmeting is al vaak de revue gepasseerd. Er lijkt ook een groter model van 5,5 inch te komen, daarvan is het frontpaneel nog niet uitgelekt.

Op een aantal foto’s zoals bovenstaand is het iPhone 6-frontje naast dan van een iPhone 5S gelegd. Op die afbeelding is goed zichtbaar dat de iPhone 6 beduidend groter zal worden. De randen aan de zijdes van het scherm lijken een fractie dunner te zijn geworden, maar hier is geen sprake van een groot verschil.

In de galerij bij dit artikel vind je meer foto’s