2min Devices

‘Dummy’s van iPhone 6 geven slechts ruw idee van definitief ontwerp’

Hoewel we dachten dat het definitieve uiterlijk van de iPhone 6 al zo goed als volledig is uitgelekt, is dat volgens bronnen van de Japanse krant Nikkei niet het geval. De dikke lijnen op de achterzijde zullen bijvoorbeeld geen onderdeel uitmaken van het definitieve ontwerp. Ook meldt Nikkei de aanwezigheid van een lichtelijk gebogen scherm.

Op de gelekte afbeeldingen van dummy-modellen van de iPhone 6 is te zien dat er boven- en onderaan de achterzijde flinke lijnen aanwezig zijn. Van die lijnen wordt verondersteld dat ze bedoeld zijn voor het ontvangen van draadloze signalen.

Over het algemeen worden die dikke lijnen niet gezien als een toevoeging voor het uiterlijk. Daarom zullen veel mensen blij worden van de melding van Nikkei dat de lijnen geen onderdeel uitmaken van het definitieve ontwerp. Het zou kunnen zijn dat Apple hier opnieuw glazen onderdelen plaatst.

Het scherm zal aan de zijkanten enigszins gebogen zijn, zoals bijvoorbeeld ook bij de Google Nexus 4 het geval is. Bij de iPhone 6 zal de ronding in het scherm perfect aansluiten op de ronde zijkanten van de behuizing.

Nikkei is van mening dat de dummy-modellen qua formaat wel een goed idee geven, maar dat ze qua details ook veel te wensen overlaten.

Bron:G for Games