Er zijn nieuwe afbeeldingen met renders van de iPhone 6 op het internet geplaatst, ditmaal door een Oekraïense website. De renders zijn verspreid naar hoesjesmakers om alvast accessoires te kunnen ontwerpen. Uit de renders is veel af te leiden over de nieuwe smartphone van Apple.


De bron van de lekken heeft een redelijke betrouwbaarheid. Zo publiceerde de site in 2012 afbeeldingen van de nog niet verschenen iPad mini. De renders van het toestel doen bovendien sterk denken aan afbeeldingen die enkele weken terug uitlekten vanuit Foxconn.

Opnieuw zien we ronde zijdes en een metalen achterkant met uitsparingen in de boven- en onderkant van het toestel, ongetwijfeld bedoeld om verschillende antennes in te verwerken. Ook zijn er afmetingen te zien: de hoogte en breedte bedragen 138 en 67 millimeter, wat doet vermoeden dat het hier om de versie met een scherm van 4,7 inch gaat. De dikte van het toestel is slechts 6 millimeter. Daarmee wordt de iPhone 6 iets groter en breder dan zijn voorganger, maar wel dunner. De afmetingen van de iPhone 5S (review) zijn 124 x 59 x 7,6 millimeter.


Afgaande op de afbeeldingen zijn ook enkele wijzigingen betreffende de knoppen waar te nemen. De Home-knop lijkt een fractie kleiner om de hoogte van het toestel niet al te veel te laten toenemen. De sluimerknop verhuist van de bovenkant naar de rechterzijde van het toestel, vermoedelijk is hier vanwege de schermgrootte voor gekozen om de knop makkelijker bereikbaar te maken. Het lijkt er ook op dat de extra flitser die Apple introduceerde met de iPhone 5S weer verwijderd is, wat een opvallende keuze zou zijn.

Meer renders vind je in de galerij bij dit artikel.