2min Devices

‘OnePlus komt ook met supergoedkope high-end tablet’

OnePlus maakte met de lancering van de One-smartphone furore vanwege de hoge prijs-kwaliteitverhouding van het toestel. Over de beschikbaarheid zijn klanten vooralsnog minder te spreken, omdat het toestel niet zonder uitnodiging gekocht kan worden. Hoe dan ook, het lijkt erop dat het Chinese bedrijf ook werkt aan een tablet.

Volgens Evan Blass, ook bekend onder zijn Twitter-pseudoniem @evleaks, zal OnePlus binnenkort een tablet aankondigen. Blass is meestal niet erg loslippig over zijn bronnen, maar geeft ditmaal aan dat de website van OnePlus aanwijzingen bevat. Op de productpagina van de OnePlus One kan een knop met de tekst OnePlus Tab teruggevonden worden.

Details over de tablet zijn er nog niet, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat OnePlus de sterke punten van de One-smartphone doortrekt naar deze Tab. Zodoende kunnen we de nieuwe hardware verwachten, tegen een extreem competitieve prijs.

De OnePlus One bevat bijvoorbeeld een 5,5 inch scherm, een Snapdragon 801-chipset, 3GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte en heeft een adviesprijs van 269 euro. Een 64GB-variant kost drie tientjes meer.

OnePlus ontkent de komst van een tablet in 2014, de toekomst zal leren of het bedrijf daarbij de waarheid spreekt. Het is altijd mogelijk dat Blass zijn creativiteit de vrije loop liet, maar doorgaans heeft de twitteraar het bij het rechte eind.

Bron:@evleaks