2min

Sony houdt op 3 september een persconferentie tijdens de IFA in Berlijn. Naar verwachting zal Sony in elk geval de Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact gaan presenteren. Het bedrijf zou echter nog een verrassing in petto hebben, mogelijk een nieuwe wearable, wellicht de Smartwatch 3.

Steeds meer bronnen wijzen erop dat Sony flink gaat uitpakken tijdens deze IFA. Niet alleen de Xperia Z3 maar ook de Xperia Z3 compact zou op het programma staan. Daarnaast zou er nog een derde product worden geïntroduceerd, maar of dit een smartphone is of een wearable is nog onduidelijk. Als we kijken naar het tempo waarin Sony innovaties doorvoert dan klinkt een wearable zo gek nog niet.

De Sony Xperia Z3 is de opvolger van de in april op de markt gebrachte Xperia Z2, de Xperia Z3 compact zal de Xperia Z1 compact gaan opvolgen welke ongeveer een jaar geleden op de markt kwam. Waarschijnlijk beschikken de Xperia Z3 en de Z3 compact over vrijwel identieke specificaties maar wijkt alleen de schermgrootte en mogelijk de schermresolutie af.

Op basis van de uitgelekte informatie tot op heden zou Sony in de Xperia Z3 identieke hardware gebruiken als in de Xperia Z2 maar zou vooral het ontwerp van de smartphone op de schop zijn gegaan. Dat resulteert in een Xperia Z3 met een 5,2 inch scherm met Full HD-resolutie met aan de binnenkant een Snapdragon 801-chip, 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. De Xperia Z3 compact krijgt waarschijnlijk dezelfde hardware maar dan in combinatie met een 4,6 inch scherm met waarschijnlijk ook een Full HD-resolutie. Beide toestellen zijn opnieuw waarschijnlijk stof en waterdicht.

De vraag blijft wat het derde product is dat Sony gaat presenteren.