2min Devices

Sony presenteert met Xperia C3 een echte selfie-smartphone

Sony heeft een smartphone aangekondigd die echt bedoeld is om selfies mee te maken. Het gaat om de Xperia C3 die voorzien is van een 5 megapixel camera aan de voorzijde inclusief led-flitser. Aan de achterkant is uiteraard ook een camera te vinden, deze beschikt over 8 megapixels. Helaas heeft Sony laten weten nog geen plannen te hebben om dit toestel in Nederland of België te introduceren.

In Azië is het maken van selfies ongekend populair. Daar nemen mensen echt de tijd om hun toestel op een statief of stok te plaatsen en uitgebreid foto’s te nemen van zichzelf of van zichzelf met hun vriend of vriendin. Een trend die heel langzaam ook overwaait naar Nederland en België maar hier nog lang niet zo populair is. Sony kiest er dan ook voor om deze smartphone vooralsnog alleen in China en enkele andere markten uit te brengen, maar dus niet in de Benelux. Mocht het maken van selfies toch ineens explosief groeien in ons land dan zal Sony dit mogelijk heroverwegen.

De Xperia C3 is als we de speficiaties nader bekijken een midrange toestel met een 5,5 inch scherm met een HD-resolutie (1280 x 720 pixels), het toestel weegt 150 gram en is 7,6mm dik. Aan de binnenkant heeft Sony een Snapdragon 400 processor geplaatst met een kloksnelheid van 1,2 GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8 GB aan opslagcapaciteit. Daarnaast is er de mogelijkheid een microSD-kaartje te plaatsen om de opslagcapaciteit verder uit te breiden.