2min Devices

Sony presenteert Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5

Sony heeft twee nieuwe smartphones gepresenteerd, de Sony Xperia C5 Ultra en de Xperia M5. Het slechte nieuws is dat de toestellen voorlopig niet in de Benelux zullen verschijnen, of dat in de toekomst nog veranderd is nog onduidelijk.

De Sony Xperia C5 Ultra is een echte phablet met een 6 inch scherm, om de behuizing compact te houden zijn de bezels rond het scherm minimaal gehouden. In totaal bestaat maar liefst 76 procent van de voorkant van het toestel uit scherm, de schermresolutie bedraagt 1920 x 1080 pixels.

De camera’s aan zowel de voor- als achterzijde beschikken over 13 megapixels daarnaast beschikt de camera aan de voorzijde over een LED-flitser, iets wat niet veel toestellen hebben. Aan de binnenkant heeft Sony gekozen voor een MediaTek processor, de MTK6752, een octa-core processor met 1,7 GHz en een Mali T760-gpu.

Sony presenteert Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5

De Xperia M5 is een wat hoogwaardiger toestel en beschikt over een 5 inch scherm met een Full HD-schermresolutie, aan de binnenkant zit een MediaTek Helio X10 processor, de Helio-serie is de toplijn van MediaTek, ook dit is een octa-core processor, de kloksnelheid bedraagt 1,8 GHz. Verder is er een PowerVR G6200-GPU aanwezig.

De belangrijkste feature van dit toestel is ongetwijfeld de 21,5 megapixel camera aan de achterzijdes. Waarschijnlijk gaat het om Sony’s nieuwe IMX230-sensor die beschikt over fasedetectie-autofocus. Hierdoor is de camera in staat om hele goede foto’s te maken van bewegende objecten. Er zijn maar liefst 192 fasedetectie-autofocuspunten aanwezig. Verder zou de camera in staat zijn om maar liefst vijf keer in te zoomen zonder kwaliteit te verliezen.