2min

Sony heeft een nieuwe midrange smartphone gepresenteerd, de Xperia C4. Dit is een midrange smartphone met een 5,5 inch Full HD-scherm, daarmee komt deze smartphone dichtbij de phablets qua schermformaat. Het toestel beschikt aan de voorkant over een 5 megapixel camera en een flitser, waardoor het toestel nog beter geschikt is voor selfies.

De Sony Xperia C4 is de opvolger van de Sony Xperia C3, dat toestel verscheen echter nooit in Nederland en België, de Sony Xperia C4 verschijnt wel in Nederland en België. De unieke feature van het toestel is zoals gezegd de flitser aan de voorkant van het toestel naast de 5 megapixel camera. Met deze smartphone kan je dus ook goede selfies maken in een donkere omgeving. De achterkant is Sony overigens niet vergeten, daar is een 13 megapixel camera geplaatst en ook daar is een flitser aanwezig.

Het toestel beschikt zoals eerder vermeld over een 5,5 inch Full HD-scherm met aan de binnenkant een processor van MediaTek, de MTK6752. Dit is een 64bit octa-core processor met 8 rekenkernen die werken op een kloksnelheid van 1,7 GHz, verder is er een Mali 760 MP2-gpu aanwezig in chip. De processor wordt ondersteund door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit welke nog uitbreidbaar is via een microSD-kaartje. Uiteraard beschikt het toestel ook over 4G-connectiviteit, verder is er ook NFC, Bluetooth 4.0 en een FM-radioontvanger aanwezig. Het toestel wordt geleverd met Android 5.0.

De Sony Xperia C4 verschijnt in juni op de Nederlandse en Belgische markt voor 349 euro. Sony maakt het toestel beschikbaar in het mintgroen, wit en zwart.