1 min

Tags in dit artikel

, ,

In verschillende uithoeken van de wereld zijn onderdelen van de iPhone 6 opgedoken. Vooral de saffieren bescherming voor over het scherm is vaak gezien. Uit een test van Marques Brownlee blijkt dat het bekrassen van zo’n paneel vrijwel onmogelijk is.

In een video gaat Brownlee op verscheidene aspecten van het saffieren paneel, dat bedoeld is voor de versie met een scherm van 4,7 inch. In eerste instantie wordt bijvoorbeeld getoond dat de laag erg dun is en dat er geen vervorming plaatsvindt als je er doorheen kijkt. Ook is het saffier zo goed als 100% doorzichtig, wat ervoor zorgt dat het licht vanuit het scherm zo min mogelijk wordt belemmerd op de weg naar buiten.

Na deze initiële bespreking gaat Brownlee over op actie. Het paneel wordt onderworpen aan verschillende duurzaamheidstests. Zo begint Brownlee nog rustig aan met het testen van de krasgevoeligheid, door met een sleutel en met over het scherm te krassen. Er ontstaat geen krassen, ook niet als er veel kracht wordt gebruikt. Daarna wordt ook bekeken of het glas onder druk niet gauw breekt, wat eveneens niet het geval is.

Apple lijkt met de saffieren bescherming een zeer hoogwaardig component in handen te hebben. Corning, de maker van Gorilla Glass, heeft zich wel eens negatief uitgelaten over het alternatief van saffier, maar inmiddels lijken ook Apple’s concurrenten geïnteresseerd in het gebruik van saffier.

De iPhone 6 ligt vermoedelijk in september in de winkels en komt hoogstwaarschijnlijk in varianten met een scherm van 4,7 en 5,5 inch.