1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel niks zeker is voordat Apple het zelf bevestigt, wordt veelvuldig verondersteld dat de iPhone 6 is voorzien van een laag saffierglas bovenop het scherm. Daarmee wijkt Apple voor het eerst sinds de originele iPhone af van Gorilla Glass van Corning en dat bedrijf lijkt dat niet te kunnen waarderen.

Apple maakte Corning groot, maar door het bedrijf te laten volgen zou de rest van de industrie wel eens dat voorbeeld kunnen volgen. Apple’s concurrenten LG en Samsung zijn de mogelijkheden van saffierglas naar verluidt aan het onderzoek naar aanleiding van Apple’s besluit om over te stappen op ’s wereld op één na hardste natuurlijke materiaal. Als ook de concurrentie op saffierglas overstapt zou dat een flinke domper zijn voor Corning.

Daarom schiet het bedrijf alvast in de verdediging. In onderstaande video wordt Corning’s Gorilla Glass vergeleken met saffierglas. Hierbij moet direct vermeld worden dat het gaat om gewoon saffierglas, op dit moment is onduidelijk wat Apple en producent GT Advanced Technologies nog voor foefjes op het glas toepassen om het sterker te maken.

Corning beweerde al eerder dat saffierglas niet zo geweldig is als wordt beweerd. Het glas zou veel minder goed bestand zijn tegen vallen en grote druk. Over de gevoeligheid tegen krassen doet Corning geen uitspraken, wat erop duidt dat saffierglas in dat opzicht wel de bovenliggende partij is. Dat saffierglas krasbestendig is bleek ook uit een video die eerder deze maand werd gepubliceerd.