2min

Tags in dit artikel

, ,

Een update voor de Jawbone-applicatie maakt het voor gebruikers eenvoudiger om hun voedsel vast te leggen. Voorheen moest men handmatig alle zaken opzoeken, nu zijn soorten eten gegroepeerd en wordt gebruikgemaakt van ingevoerde gegevens uit het verleden.

Jawbone merkt dat veel mensen simpelweg opgaven bij het invoeren van hun eten, omdat het teveel gedoe was. Ondergetekende ondervond dit ook bij het recenseren van de Jawbone UP24 (review). Het is dus niet voor niets dat deze functionaliteit op de schop gaat. Want als je wilt afvallen is het vaak niet voldoende om enkel te bekijken of je voldoende beweegt, het is ook belangrijk om te bekijken wat je allemaal binnenkrijgt.

Om je te helpen heeft Jawbone de desbetreffende functie dus op de schop genomen. Waar je voorheen steeds handmatig alle gegeten zaken moest invullen, onthoudt de app nu wat je in het verleden hebt gegeten om zaken die je regelmatig eet direct weer te geven als je het menu opent.

Ook wordt de UP-app bewust van je locatie. Als je gaat eten of drinken bij grote ketens zoals de McDonalds of Starbucks, wordt het gehele menu weergegeven zodat je simpelweg je bestelling in kan voeren. In de toekomst zou deze functie verder uitgebreid moeten worden zodat zaken die je bij een online service bestelt ook direct worden ingevoerd.

Door te weten wat je eet, kan Jawbone je ook helpen om beter te eten. Dat gebeurt op basis van een voedingsscore waarbij zaken zoals genuttigde calorieën, koolhydraten en suikers worden afgezet tegen een cijfer. Door slecht voedsel een laag cijfer te geven wil Jawbone je ook ontmoedigen om het in de toekomst te nuttigen.

De nieuwe UP-applicatie is te downloaden vanuit de App Store en Google Play.