Jawbone heeft een aantal belangrijke vernieuwingen bekendgemaakt. Voortaan kan de applicatie van het bedrijf gebruikt worden in combinatie met fitness-apparatuur van een aantal andere bedrijven. Ook wordt de accuduur van de eigen Jawbone UP24 dankzij een update verdubbeld.

Met het openen van de eigen software voor invoer vanuit Android Wear-producten, Fitbit, Pebble en Apple’s HealthKit-platform is het in principe niet langer nodig om een Jawbone-product in bezit te hebben om gebruik te maken van de diensten van het bedrijf. Een combinatie van apparaten is ook een mogelijkheid.

Opvallend is ook dat de accuduur van de Jawbone UP24 (review) een firmware-update ontvangt waarmee de accuduur maar liefst verdubbeld wordt, van één naar twee weken. Jawbone maakte ook duidelijk dat het gewoon doorgaat met de ontwikkeling van wearables. Een woordvoerder werd daarnaar gevraagd omdat Nike eerder dit jaar bekendmaakte te stoppen met de ontwikkeling van de eigen FuelBand, omdat grote namen als Apple de markt waarschijnlijk over zullen nemen.