1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Samsung Galaxy Note 4 krijgt naar verluidt een UV-sensor. Die module zal volgens SamMobile onder andere gekoppeld worden aan de S Health-app van Samsung en wordt gebruikt om te waarschuwen voor een teveel aan zonlicht.

Veel in het zonnetje zitten is lekker, maar te veel is nooit goed, in dit geval bijvoorbeeld omdat je de kans op huidkanker verhoogt. Samsung wil je graag helpen om verstandig om te springen met blootstelling aan zonlicht en daarom krijgt de Galaxy Note 4 vermoedelijk een UV-sensor.

Dat die sensor in de Galaxy Note 4 zou worden geplaatst is overigens al eerder beweerd, maar de toepassing ervan was nog onduidelijk. Nu weet SamMobile het zeker: de sensor wordt in ieder geval gebruikt om de blootstelling aan UV-licht te meten.

Dat lijkt overigens niet automatisch te gebeuren, de gebruiker moet zelf een meting uitvoeren waarna vervolgens de UV-waarde van het zonlicht wordt getoond, met daarbij een aanduiding in hoeverre het licht gevaarlijk is voor de huid.

Samsung zal de S Health-app ook voorzien van enkele beweringen over zonlicht waarbij wordt uitgelegd of ze al dan niet waar zijn. Zo wordt onder andere duiding geschept rondom vraagstukken zoals of zonlicht in de winter ook gevaarlijk is en of je op een bewolkte dag of in het water kan verbranden.

De aankondiging van de Samsung Galaxy Note 4 wordt verwacht in september tijdens de IFA-beurs in Berlijn.