2min

Volgens de KoreaTimes wordt de Samsung Galaxy Note 4 op 3 september gepresenteerd en waarschijnlijk zal het toestel in september al in de winkels liggen. Daarnaast zou Samsung de Note 4 voorzien hebben van veel betere specificaties dan de Galaxy S5.

De KoreaTimes heeft uit betrouwbare bron vernomen dat Samsung er wederom voor kiest om de nieuwe Galaxy Note, de Galaxy Note 4, op de consumenten elektronicabeurs IFA in Berlijn te onthullen. Tot zover weinig nieuws onder de zon want dat doet Samsung eigenlijk elk jaar. Samsung zou verder hebben laten weten dat het de Galaxy Note 4 zeer snel op de markt wil brengen om Apple’s lancering van de nieuwe iPhone voor te zijn.

Naar verluidt gaat Apple dit jaar de iPhone 6 in twee formaten op de markt brengen, een iPhone 6 met een scherm van 4,7 inch en een iPhone 6 met een scherm van 5,5 inch. Dat laatste formaat zou dan een echte concurrent zijn voor de Galaxy Note 4.

De veel betere specificaties voor de Galaxy Note 4 zouden bestaan uit een AMOLED-scherm van 5,7 inch met een 2K-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Daarnaast zal Samsung mogelijk gebruik maken van een nieuwe Qualcomm Snapdragon-chip, als we kijken naar de modellen die op komst zijn, ligt de Snapdragon 805 het meest voor de hand. Volgens Qualcomm komt dit chip in de zomer van 2014 beschikbaar. De Galaxy Note 4 is een vlaggenschip waar deze chip niet in zou misstaan. Verder gaan er geruchten over de toevoeging van een UV-lichtsensor die gekoppeld is aan de S-Health-applicatie.

Of Samsung verder nog verassingen heeft in de vorm van unieke sensoren of een metalen behuizing is vooralsnog even afwachten. Wel verschijnt er volgende week waarschijnlijk de Galaxy Alpha, het eerste toestel van Samsung met een metalen behuizing.