2min Devices

‘Samsung Galaxy Note 4 vanaf 25 september in de winkels’

Het Zuid-Koreaanse Newstomato weet te melden dat de Samsung Galaxy Note 4 op 25 september wereldwijd in de verkoop gaat. Het toestel zal begin september worden aangekondigd op de IFA in Berlijn, dit is de grootste Europese beurs voor consumentenelectronica.

Dat Samsung na de zomer met een nieuwe Galaxy Note komt staat eigenlijk wel vast. De afgelopen jaren introduceerde het bedrijf keer op keer een nieuwe versie tijdens de IFA in Berlijn. Ook dit jaar lijkt Samsung de Galaxy Note 4 daar te gaan introduceren, betrouwbare bronnen van Newstomato hebben dit bevestigd en laten ook weten dat het toestel vervolgens op 25 september in de winkel moet liggen.

Samsung zal waarschijnlijk met twee versies van de Galaxy Note 4 komen, een versie met een Qualcomm Snapdragon 805-processor en een versie met een eigen Exynos-processor. Samsung hanteert deze strategie wel vaker en kiest er dan voor om in Nederland en België de Snapdragon-versie te lanceren.

Het toestel wordt waarschijnlijk weer een stukje krachtiger dan de Galaxy S5 (review). Verder zou Samsung kiezen voor een Quad HD-scherm, 3GB aan werkgeheugen, 32GB opslagcapaciteit wat nog uitbreidbaar is via microSD, een 16 megapixel-camera aan de achterzijde en een 3,68 megapixel-camera aan de voorzijde. Tot slot zal het toestel zijn voorzien van Android 4.4.3 en de laatste versie van de TouchWiz-interface.

Bron:Newstomato