Google zal later dit jaar Android L vrijgeven, waarbij een nieuw uiterlijk onder de naam Material Design wordt doorgevoerd. Datzelfde uiterlijk wordt ook naar andere producten uitgerold, waaronder Chrome OS waarvan nu een eerste screenshot is vrijgegeven.

Material Design moet meer harmonie in het ontwerp van Google’s producten brengen. De wens is om alle producten op dezelfde manier vorm te geven zodat gebruikers direct zien dat ze met een dienst van Google te maken hebben. Android L zal één van de eerste producten met Material Design zijn, maar Chrome OS moet ook volgen.

Google’s Francois Beaufort heeft op Google+ een screenshot van het nieuwe uiterlijk van Chrome OS gepubliceerd. daarin is uiteraard te zien dat Google het uiterlijk een stuk platter zal maken. In het screenshot is een serie browserschermen zichtbaar.

Het is nog onduidelijk wanneer Athena, zoals de nieuwe versie van Chrome OS wordt genoemd, uit zal worden gebracht. Het is ook mogelijk dat het uiteindelijke ontwerp nog zal verschillen van hetgeen Beaufort nu toont.