2min

Dat Apple met twee versies van de iPhone 6 komt, lijkt inmiddels een algemeen geaccepteerde bewering. Nu komt echter het opvallende gerucht dat de Amerikaanse fabrikant ook varianten met een plastic behuizing zal uitbrengen. Dan zou het niet om twee, maar vier varianten van de iPhone 6 gaan.

Komt de iPhone 6 in vier varianten? Wij nemen het gerucht vooralsnog met een flinke korrel zout, maar het zou niet geheel onlogisch zijn. Apple heeft met de iPhone 5C (review) na een moeilijke start toch groot succes geboekt, zo bleek gisteren uit uitspraken van CEO Tim Cook. Geluiden over een opvolger van dat toestel zijn er desondanks nauwelijks.

Maar mogelijk krijgt de iPhone 5C dus toch een opvolger, of liever gezegd: twee opvolgers. De iPhone 6 zal hoogstwaarschijnlijk in versies met schermen van 4,7 en 5,5 inch uit worden gebracht en beide varianten moeten dan naast een metalen behuizing ook in een huls van plastic op de markt komen. Zo zijn er in één klap vier iPhone 6-modellen.

De geruchten zijn afkomstig van een fabrikant van screenprotectors, die producten voor de iPhone 6 en iPhone 6C op de site vermeldt. Daarbij gaat het om producten voor beide schermgroottes.

Voor Apple’s begrippen zouden dat overigens wel erg veel modellen zijn, tenzij het Amerikaanse bedrijf dan direct alle andere iPhone-modellen uit de verkoop haalt. Niets is onmogelijk, maar voor nu is er nog te weinig bewijs dat dit een zekerheidje is. Gezien het succes van de iPhone 5C kunnen we het gerucht ook niet in zijn geheel wegwuiven.