De specificaties van een nieuw Motorola toestel zijn uitgelekt, aangezien er Android L op het toestel staat is de kans zeer groot dat het gaat om de Nexus 6. Iemand die waarschijnlijk werkzaam is bij Motorola heeft het toestel onderworpen aan GFXBench. Hierdoor zijn de specificaties nu uitgelekt.

Het toestel wat aan de benchmark van GFXBench is onderworpen beschikt over een scherm van 5,2 inch met een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Daarmee is dit mogelijk de tweede smartphone die een dergelijke schermresolutie krijgt, alleen de LG G3 heeft zo’n hoge schermresolutie.

Verder heeft Motorola gekozen voor de allernieuwste Qualcomm Snapdragon 805 quad-core chip met een kloksnelheid van 2700 MHz. Voor de grafische prestaties is er een nieuwe Adreno 420 GPU aanwezig. Het toestel beschikt verder over 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterzijde is gekozen voor een 12 megapixel camera en aan de voorzijde een 2 megapixel camera. De camera aan de achterzijde kan video’s opnemen in 4K (Ultra HD 3840 x 2160 pixels) en de camera aan de voorzijde in Full HD (1920 x 1080 pixels).

Zoals eerder vermeld is het toestel voorzien van Android L, de allernieuwste versie die nog officieel gelanceerd moet worden. Google lanceert een nieuwe Android-versie altijd samen met nieuwe hardware, waarschijnlijk wordt dat deze Nexus 6 die hoogstwaarschijnlijk gemaakt is door Motorola, het toestel zou de codenaam Shamu dragen.