2min

Microsoft heeft Nokia Devices & Services overgenomen waaronder alle smartphones en mobiele telefoons van Nokia vielen. Nokia Technologies, Here (maps en navigatie) werd echter niet overgenomen door Microsoft. Dat eerste bedrijf, Nokia Technologies, heeft nu een lading vacatures op LinkedIn geplaatst waaruit valt op te maken dat het bedrijf mogelijk weer mobiele telefoons gaat maken. Nokia komt dus mogelijk weer terug.

Voor de lezers die niet helemaal thuis zijn in Nokia kan het wellicht een beetje verwarrend zijn. Een gedeelte van Nokia is in april van dit jaar overgenomen, daaronder vielen alle mobiele telefoons, zowel de feature phones als de smartphones. Microsoft heeft inmiddels aangekondigd binnen anderhalf jaar alle mobiele telefoons te gaan schrappen behalve de smartphones uit de Lumia-reeks. Microsoft gaat de naam Nokia waarschijnlijk later dit jaar schrappen.

Het Nokia wat is achtergebleven maakt nog steeds allerlei diensten voor de telecomsector en autobranche. Bijvoorbeeld navigatie via de Here-apps en ingebouwde navigatiesystemen in auto’s. Nokia Technologies is een van de bedrijven dat niet is overgenomen door Microsoft en dat bedrijf heeft nu een lading vacatures online gezet op LinkedIn. Als deze vacatures nader worden bekeken lijkt het erop dat het bedrijf mogelijk gewoon weer smartphones gaat maken. Nokia Technologies is op zoek naar een hoofd ontwerper voor een nieuwe fysieke productgroep met minimaal vijf jaar ervaring met mobiele apparaten. Ook zoekt het bedrijf een hoofd ontwikkelaar voor een camera module, iemand die ervaring heeft met flitsers, autofocus en optische beeldstabilisatie en die ervaring op wil doen met mobiele fotografie. Verder zoeken ze nog een ontwikkelaar die gespecialiseerd is in touchscreens, wederom met ervaring in mobiele apparaten. Tot slot is er al een vacature opgevuld, een ontwikkelaar met ervaring met camera’s en het ontwikkelen voor Android.

Als we dat allemaal samenvoegen dan ligt de ontwikkeling van Android-smartphones voor hand. Het zou ook kunnen zijn dat Nokia zich gaat richten op wearables, maar daarbij zijn camera’s wat minder van belang. Het Nokia dat is overgenomen door Microsoft had ook een Android-serie voor opkomende landen. Deze smartphones dragen de naam Nokia X, maar deze toestellen vallen onder de producten die Microsoft gaat schrappen binnen anderhalf jaar. Mogelijk werkt Nokia Technologies wederom aan Android-smartphones voor opkomende markten.