2min

LG heeft half juli al een kleinere versie van de LG G3 aangekondigd, de LG G3 s. Dit toestel is behalve kleiner dan het vlaggenschip, ook een stuk minder krachtig. Nu is in een reclamevideo voor deze LG G3 s ook een grotere variant opgedoken, de LG G3 Stylus. Dit toestel moet mogelijk de concurrentie aan gaan met de Galaxy Note 4 van Samsung.

LG heeft een reclamevideo online geplaatst om de nieuwe kleinere variant van de LG G3 te promoten, de LG G3 s of zoals ze het toestel in het buitenland noemen de LG G3 beat. Op het eind van de video staat echter een afbeelding van drie toestellen, de LG G3, de LG G3 s en de LG G3 Stylus. Het laatste toestel is door LG nog niet aangekondigd maar is een grotere versie van de LG G3, de naam stylus geeft eigenlijk al aan dat er een stylus zal worden meegeleverd en daarmee gaat LG concurreren met de populaire Galaxy Note-serie van Samsung.

Bij Samsung zijn de Galaxy Note-modellen eigenlijk een tweede vlaggenschip, in de eerste helft van het jaar lanceert Samsung altijd een Galaxy S-smartphone met high-end specificaties. In de tweede helft van het jaar volgt dan de Galaxy Note met wederom high-end specificaties. Of LG voor eenzelfde strategie zal kiezen is nog onduidelijk, uit de afbeelding is alleen af te leiden dat het scherm groter is en de LG G3 Stylus een echte phablet is. Of de hardware aan de binnenkant ook high-end zal zijn en mogelijk sneller dan de LG G3 is afwachten.

Samsun gaat de Galaxy Note 4 tijdens de IFA aankondigen begin september, waarschijnlijk zal LG ervoor kiezen om de LG G3 Stylus ook op de IFA te presenteren.