1 min

Al langere tijd spreekt het geruchtencircuit sporadisch over smartphones waarbij het scherm over meerdere zijdes loopt. Samsung voedt die geruchten zelf ook en zou nu ook daadwerkelijk bezig zijn met het testen van een smartphone met een scherm dat over drie zijdes loopt.

Hoewel het misschien een onnodige innovatie lijkt, is het op dit moment sowieso uniek: een smartphone dat niet alleen op de voorkant, maar ook beide zijdes informatie kan tonen. We hebben in het verleden al wel eens de Samsung Galaxy Youm gezien, waarbij het gebogen scherm op één zijde doorliep. Nu zou Samsung een toestel testen waarbij het nog verder gaat.

Volgens een Koreaanse leverancier van Samsung-onderdelen wordt een toestel met een scherm op drie zijdes getest. De smartphone zou nog voor het einde van het jaar in productie kunnen gaan, maar daarover is nog geen definitief besluit genomen.

De oplage zou dan ook alsnog klein kunnen zijn omdat het moeilijk is om de flexibele schermen te produceren. Samsung zou er bijvoorbeeld kunnen kiezen om het toestel enkel in Zuid-Korea uit te brengen.