1 min

Er zijn geruchten opgedoken dat Samsung werkt aan een unieke smartphone, een smartphone met twee schermen dat onder andere bedient kan worden via gebaren. De ontwikkeling van het toestel zou nog in de kinderschoenen staan, maar Samsung heeft een van de grootste mobiele divisies dus een dergelijk toestel kan binnen enkele maanden realiteit worden.

Samsung zou het toestel voorzien hebben van de codenaam "Project Valley", of Samsung ook met unieke features komt of dat het zich op een specifieke doelgroep richt met dit toestel is nog onduidelijk. De kans is groot dat Samsung hiermee de oude fliptelefoons nieuw leven in blaast, deze moesten worden opengeklapt om gebruikt te worden. Mogelijk is dat ook bij dit toestel het geval. Het zou echter ook kunnen dat de twee schermen eigenlijk uit één scherm bestaan maar dat het hierbij gaat om een vouwbaar OLED-scherm.

De ontwikkeling van het toestel bevindt zich echt nog in de beginfase en van grote fabrikanten als Samsung is bekend dat ze weleens wat nieuws proberen maar dat het product uiteindelijk wordt geannuleerd en niet verder komt dan een prototype.

Samsung brengt sinds vorig jaar smartphones met een gebogen scherm op de markt, waar de Samsung Galaxy S6 Edge (review) het meest recente voorbeeld van is. De volgende stap is vouwbare smartphone-schermen.