1 min

Tags in dit artikel

,

Voetbalclub Manchester United heeft via een e-mail aangegeven dat het supporters grote elektronische apparaten voortaan thuis moeten laten. Daarmee wordt onder andere gedoeld op tablets die het zicht van anderen blokkeren wanneer ze omhoog worden gehouden.

We hebben het allemaal wel eens gezien en we hebben er vast ook allemaal wel eens last van gehad: mensen die foto’s en video’s maken met hun tablet tijdens een concert of sportwedstrijd. Bij Manchester United wordt nu overgegaan op actie door tablets en andere grote elektronica niet langer toe te staan.

Op zich is dat prettig voor supporters die gewoon de wedstrijd willen zien. Het is dan wel weer een probleem voor mensen die bijvoorbeeld hun kinderen tijdens het wachten willen vermaken, op reis zijn of vanuit hun werk komen en zodoende hun electronica bij zich hebben maar er tijdens de wedstrijd niets mee willen doen.

Hoe dan ook: apparaten groter dan 15 bij 10 centimeter zijn niet langer welkom in voetbalstadion Old Trafford. De iPad van Apple wordt specifiek genoemd, maar het geldt net zo goed voor andere tablets en bijvoorbeeld ook laptops. Camera’s met grote lenzen staan al langere tijd op de lijst.