Met een nieuwe update voor de Xbox One voegt Microsoft ondersteuning voor het DLNA-protocol en MKV-bestanden toe. Met deze toevoegingen krijgt de Xbox One als entertainmentsysteem een duw in de rug. Volgens Microsoft waren deze zaken veelgevraagd onder eigenaars van de Xbox One.

Tijdens de Gamescom-beurs in Keulen heeft Microsoft aangegeven dat de Xbox One een aparte mediaspeler zal krijgen. Die mediaspeler wordt al naar sommige gebruikers gedistribueerd in de voorbereiding van een bètatest. In een video laat Microsoft zien hoe de speler werkt.

De DLNA-standaard zorgt ervoor dat mediaspelers eenvoudig kunnen communiceren met apparaten zoals computers en netwerkschijven, om media af te spelen. Dat kan echter ook vanaf een USB-apparaat. Naast de ondersteuning voor MKV’s kan de Xbox One ook met vele andere mediaformaten overweg, zoals bijvoorbeeld AVI, MOV en WMV.

De mediaspeler kan deze herfst verwacht worden, Microsoft start de officiële verkoop van de Xbox One in de Benelux op 5 september.