Apple houdt inmiddels al jarenlang vast aan de resolutie van 8 megapixel voor de camera in iPhones. Misschien wordt het met de iPhone 6 tijd voor een upgrade. De nieuwe smartphone zou volgens nieuwe geruchten voorzien worden van een 13 megapixel-sensor van Sony, die ook beter presteert in het donker.

Sony voorziet Apple sinds de iPhone 4S van camera-sensoren, voor de iPhone 6 zou dit opnieuw het geval zijn. Het betreft de Exmor IMX220-sensor, die foto’s in 13 megapixel neemt. De sensor is bovendien groter dan die van de iPhone 5S (review), wat betekent dat de prestaties in het donker ook beter moeten zijn.

De Exmor IMX220 heeft een formaat van 1/2,3 inch in plaats van 1/3 inch. Daardoor valt meer licht op de sensor en daar wordt vooral van geprofiteerd bij foto’s in donkere omstandigheden. Echter, omdat het aantal pixels ook omhoog gaat, is het nog afwachten of die vlieger opgaat.

Ook is een foto van de accu van één van de de iPhone 6-varianten verschenen. Deze batterij heeft een capaciteit van 1810 mAh. Dat is aanzienlijk meer dan de 1560 mAh in de iPhone 5S, al hebben Android-smartphones doorgaans een accucapaciteit tussen de 2000 en 3000 mAh.

Er zijn allerlei factoren die zullen bepalen of de iPhone 6 een langere accuduur zal hebben. Zo krijgt de smartphone een groter scherm dat doorgaans meer energie vereist. Aan de andere kant voert Apple met iOS 8 de nodige wijzingen door waarmee het accuverbruik weer wordt ingedamd. Bij de ontwikkeling van de Apple A8-chipset zal ongetwijfeld ook gedacht zijn aan energieverbruik.