2min Devices

‘Apple geeft iPhone 7 een grotere accucapaciteit’

De iPhone 7 lijkt tot op heden geen bijzonder interessante upgrade te worden voor Apple’s smartphonelijn. De Amerikaanse fabrikant denkt waarschijnlijk wel aan gebruikers die een langere accuduur eisen, want volgens betrouwbare bronnen zou de accucapaciteit van de iPhone 7 aanzienlijk verhoogd worden.

In de iPhone 6s heeft Apple een accu met een capaciteit van 1715 mAh geïntegreerd, bij de iPhone 7 zou het bedrijf opteren voor een accucapaciteit van 1960 mAh. Dit is een verhoging van bijna 15 procent. Het nieuws wordt gebracht door de Twitter-account OnLeaks, waarbij benadrukt wordt dat hun bron in het verleden nagenoeg altijd gelijk heeft gehad.

In hoeverre de hogere accucapaciteit zal uitbetalen in een langere accuduur is natuurlijk nog de vraag. Het is mogelijk dat de hardware in de nieuwe smartphone ook meer van de accu vergt. Doorgaans zorgt Apple er echter voor dat de nieuwe chipset voor de iPhones ook steeds zuiniger wordt.

De grotere accucapaciteit zou kunnen verklaren waarom de iPhone 7 iets dikker zal worden, zoals we eerder deze week bericht hebben. Over de accucapaciteit van de iPhone 7 Plus wordt door OnLeaks niks vermeld, de iPhone 6s Plus heeft een accucapaciteit van 2750 mAh.

De iPhone 7 wordt naar verwachting in september aangekondigd.

Bron:OnLeaks