2min Devices

Sony komt met waterdichte variant van Xperia M2

Waterdichte smartphones zijn een specialiteit van Sony, maar doorgaans is deze eigenschap gereserveerd voor de duurdere producten. Nu komt Sony met een speciale waterdichte versie van de betaalbare Xperia M2.

De Sony Xperia M2 Aqua, zoals deze versie van de Xperia M2 (review) genoemd wordt, is voorzien van een IP68-certificering. Dat betekent dat de smartphone stofdicht is en lange tijd onder water kan verblijven. Onlangs berichtte Techzine nog over een Sony Xperia Z2 die zes weken onder water heeft overleefd.

Sony komt met waterdichte variant van Xperia M2 Sony komt met waterdichte variant van Xperia M2

Intern is de Xperia M2 Aqua vrijwel identiek aan de originele Xperia M2. Dat betekent bijvoorbeeld een Snapdragon 400-chipset van Qualcomm met een quad-core processor op 1,2 GHz, welke ook ondersteuning voor 4G-netwerken biedt. Er is tevens 1GB aan werkgeheugen en 8GB opslagcapaciteit. Het scherm heeft een formaat van 4,8 inch en toont 540 bij 960 pixels. De camera schiet foto’s in 8 megapixel.

Sony brengt de Xperia M2 Aqua in de herfst uit in de kleuren wit en zwart, het toestel zal exclusief via Vodafone verkocht worden. De adviesprijs van de smartphone bedraagt 249 euro. De Xperia M2 had een adviesprijs van 289 euro, maar is inmiddels al flink in prijs gedaald.