Als we DigiTimes mogen geloven dan is de Sony Xperia M2 Aqua een voorproefje van wat we de komende tijd van Sony kunnen verwachten. Sony zou er niet langer voor kiezen om alleen de high-end modellen waterbestendig te maken maar zou voornemens zijn dit door te trekken naar de midrange-modellen.

Sony presenteerde vorige week de Sony Xperia M2 Aqua, het eerste midrange toestel van Sony dat zich waterbestendig mag noemen. Volgens DigiTimes kiest Sony ervoor om dit toestel nu naast de huidige Xperia M2 (review) te plaatsen maar zal dit de standaard worden bij het Japanse bedrijf. Sony zou vanaf 2015 alle midrange-toestellen standaard waterbestendig gaan maken.

Daarmee zou het andere fabrikanten vooralsnog een stap voor zijn en voorlopig weer een unieke feature kunnen bieden ten opzichten van de concurrenten, net zoals het dat eerst deed bij de high-end toestellen. Daarbij gooide Samsung roet in het eten door de Galaxy S5 ook waterbestendig te maken. Op termijn ligt het voor de hand dat andere fabrikanten er ook voor zullen kiezen meer toestellen waterbestendig te maken.

DigiTimes verwacht dat het totale aantal toestellen dat waterbestendig is, zal toenemen met 20 tot 30 procent in de komende twee jaar.