2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

Begin dit jaar kondigde Sony de Xperia M2 aan. Het heeft even mogen duren, maar nu ligt het toestel op mijn bureau voor een recensie. Destijds beweerde Sony dat de Xperia M2 het beste toestel uit zijn klasse is. Dat was toen al een gewaagde uitspraak, maar inmiddels zijn wel maanden verder en is het al helemaal de vraag of Sony gelijk heeft.

De Xperia M2 is voorzien van een Snapdragon 400-chipset, wat op papier niet verkeerd is. Verder heeft het toestel een opmerkelijk groot scherm dat namelijk 4,8 inch meet. De camera schiet foto’s in 8 megapixel, video’s worden in Full HD opgenomen. Uit de fabriek wordt het toestel uitgerust met Android 4.3 Jelly Bean en is er ondersteuning voor LTE-netwerken. Dat laatste is voor smartphones in deze prijsklasse nog geen vanzelfsprekende eigenschap.

De ondersteuning voor 4G heb ik als uitgangspunt genomen bij het selecteren van vergelijkingsmateriaal. Als we kijken naar het aanbod op de markt, weten we van tevoren al dat de Xperia M2 er een flinke kluif aan zal krijgen om ons te overtuigen. Zo zie je in het onderstaande lijstje met concurrenten bijvoorbeeld de 4G-versie van de Motorola Moto G, maar ook toestellen zoals de Xperia SP die inmiddels beduidend in prijs zijn gezakt.Model Prijs
Nokia Lumia 635 (review) 170 euro
Sony Xperia M2 200 euro
Motorola Moto G 4G (review) 200 euro
LG G2 mini (review) 220 euro
Huawei Ascend G6 4G (review) 220 euro
HTC Desire 610 (review) 240 euro
Sony Xperia SP (review) 245 euro
Samsung Galaxy S4 mini (review) 245 euro

In bovenstaande tabel is te zien dat de Xperia M2 lekker competitief geprijsd is, daar houden we natuurlijk van. Sony stelde overigens een adviesprijs van 249 euro vast, de Xperia M2 duikt daar momenteel al ver onder. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren paars, wit en zwart.